logo

Actualitat Notícies

Rebaixes: baixen els preus, no els teus drets

El període de rebaixes és un bon moment per a equipar-se amb el que necessites sense gastar de més. 6 de cada 10 espanyols planegen gaudir de les rebaixes. Si eres un d'ells, atent: l'única cosa que es retalla és el preu, mai poden rebaixar els teus drets.

El coronavirus ha condicionat tota la nostra vida, i també influirà en les rebaixes que estan a punt de començar.

Mesures de prevenció i seguretat

Tradicionalment, durant els primers dies de rebaixes se solen produir aglomeracions en alguns coneguts comerços. Enguany les coses seran diferents: les mesures de seguretat a les quals ens obliga la Covid-19 han limitat l'aforament de molts establiments. Però a això s'uneixen els primers efectes econòmics de la pandèmia, que ha passat factura a moltes famílies: alguns han vist com durant el confinament i l'estat d'alarma es reduïen els seus ingressos, uns altres han perdut el seu treball, de manera permanent o definitiva... i són molts els qui afronten el futur amb incertesa. En un panorama així, no és sorprenent que quasi 4 de cada 10 espanyols no planege invertir res a comprar en les rebaixes.

Despeses controlades

OCU ha realitzat una enquesta entre els consumidors (més de 1000 usuaris d'entre 25 i 74 anys), per a saber com afronten aquestes primeres rebaixes de la nova normalitat. Gràcies a això sabem que:

 • Més d'un 39% dels consumidors no té pensat gastar res en les rebaixes d'estiu que acaben de començar.
 • Són majoria (53%)  els que diuen que gastaran menys que l'any passat, mentre que un 44% pensa gastar el mateix. A penes un 2% pensa invertir més en les rebaixes de 2020 que en les de l'any passat.
 • Dels quals sí que planegen comprar (el 61% )  destinarà de mitjana 129 euros a equipar-se durant les rebaixes, 
 • Els homes són els que planegen gastar més (uns 158 euros enfront dels 105 de les dones). Per edats, són els usuaris entre 40 i 59 anys els que més pensen desemborsar en aquestes compres.

Un decàleg per a evitar problemes en les rebaixes

Saca partit als bons preus de les rebaixes sense tindre problemes: apunta't aquests consells.

 1. Les normes estableixen que els productes han d'haver format part de l'oferta habitual de l'establiment durant almenys, un mes .
 2. Els objectes han de mostrar, al costat del rebaixat,  el seu preu original, o bé indicar de manera clara el percentatge de la rebaixa.
 3. La qualitat dels productes rebaixats no pot diferenciar-se en res de la qual tenien abans d'estar rebaixats.
 4. La garantia  i el servei *postvente és igual, independentment que compres el producte durant les rebaixes o fora d'aqueix període.
 5. En cas que s'establisquen condicions especials per al període de rebaixes (limitacions en el mitjà de pagament o en les devolucions), els establiments estan obligats a indicar-lo expressament.
 6. Conserva el tiquet, que és indispensable per a qualsevol possible reclamació, canvi, devolució etc.
 7. Si el producte està en perfecte estat, l'establiment no està obligat a canviar-lo (excepte si així ho anuncia o publicita expressament), encara que la majoria dels comerços ho fan, perquè és una bona practica comercial. En qualsevol cas, no tenen perquè retornar-te els diners: poden canviar-ho també per un altre article o un val.
 8. En les compres online, el consumidor està especialment protegit: tens 14 dies naturals per a retornar la teua compra si no et convenç.
 9. Aprofitaràs les rebaixes per a comprar algun electrodomèstic o aparell electrònic? No vages a cegues: consulta els nostres comparadors. A més, pots assabentar-te de quin comerç té els millors preus, o saber quan baixa de preu el producte que t'interessa.
 10. Evita caure en el parany del consum excessiu: aprofita per a equipar-te tu, equipar a la teua família o la teua llar amb millors preus sense deixar-te portar per compres impulsives.


Baixen els preus, mai els teus drets

En el període de rebaixes es retallen els preus, però mai els drets que tens com a consumidor. Si es presenta algun conflicte:

 • Intenta arribar a un acord en el propi comerç.
 • Si no aconsegueixes una solució amistosa, demana el full de reclamacions (ha de tindre-les qualsevol establiment) i plasma en ella la teua queixa.
 • No aconsegueixes solució? Reclama amb OCU: podem ajudar-te.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías