logo

Actualitat Notícies

La meitat de les queixes dels consumidors estan relacionades amb vols cancel·lats i viatges combinats


Consum llança una web per a facilitar les devolucions després de les cancel·lacions pel coronavirus

La web que va obrir fa dues setmanes el Ministeri de Consum per a assistir a consumidors i usuaris afectats per l'estat d'alarma ha rebut més de 300.000 consultes, de les quals la meitat estan relacionades amb vols cancel·lats i viatges combinats.

En concret, les preguntes sobre vols suspesos han sigut 92.000, el 30% del total, i un 20% tracten sobre viatges combinats, aquells que inclouen la contractació conjunta de transport, allotjament, lloguer de vehicle o altres serveis, segons ha informat el departament que dirigeix Alberto Garzón.

Mentrestant, les cancel·lacions d'espectacles han suposat el 11,3% de les visites, els serveis de tracte successiu (per un temps determinat) sumen quasi l'1% i les compres per internet, el 5,65%. Per darrere, hi ha altres consultes sobre assegurances, cancel·lacions de trens, vaixells o altres transports terrestres, així com allotjaments.

En el portal habilitat per Consum s'informa del mecanisme per a interposar reclamacions en els processos de compravenda i contractació de béns i serveis. Consum calcula que l'administració central i les autonomies hauran de gestionar milions de consultes i una allau de reclamacions les pròximes setmanes per la vulneració de drets durant l'estat d'alarma.

A través d'un sistema de preguntes basat en centenars de supòsits, l'usuari pot obtindre tota la informació necessària sobre els drets que li assisteixen, així com conéixer com i davant quines instàncies presentar les seues reclamacions en cada cas.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías