logo

Actualitat Notícies

La importància de l'aïllament tèrmic en el teu habitatge: estalvi i qualitat de vida

L'època estival és la més adequada per a fer reformes en el nostre habitatge i preparar-la per als períodes en els quals passem més temps a casa. Una de les grans tendències en el sector de la construcció i de les reformes és la sostenibilitat en la llar, comptar amb instal·lacions que garantisquen una menor despesa energètica i un estalvi per a la butxaca. Millorar l'aïllament tèrmic és una de les millors idees que pots dur a terme. 

Potser mai t'has parat a pensar en l'energia que es perd en el teu habitatge quan no comptes amb un bon aïllament tèrmic. Un 25% d'aquesta energia, tant de la calefacció com de l'aire condicionat, es cola a través de les parets i s'expulsa a l'exterior. Evitar-ho no és només beneficiós per a l'economia familiar sinó també per al medi ambient ja que la despesa en aparells de climatització és menor i, per tant, disminueixen les emissions de diòxid de carboni que llancem a l'atmosfera. Els edificis la construcció dels quals té més de 35 anys necessiten una revisió de les seues instal·lacions perquè, probablement, estan obsoletes.

Les accions més habituals per a millorar l'envolupant tèrmica del teu edifici són la rehabilitació de la façana de l'edifici, de la coberta, i l'aïllament en portes, finestres i canonades. En la web https://reformacoruna.com poden assessorar-te sobre quina reforma necessita el teu habitatge per a conservar una atmosfera càlida durant l'hivern i fresca a l'estiu, millorar el rendiment energètic i retallar despeses en combustible.

Aïllar les parets exteriors del fred, calor i humitat

Per a dur a terme aquest aïllament en les parets exteriors es poden emprar diverses tècniques. L'interessant és que analitzes bé quin és exactament el problema per a donar amb el material més precís per al tancament exterior. El teu professional de les reformes de confiança t'ajudarà a trobar l'opció correcta. Les més habituals són: l'aïllament de façanes amb sistema *SATE (aplicar un revestiment aïllant) o façana ventilada, el farciment de les cambres d'aire del mur amb aïllant i un aïllament per l'interior de l'habitatge. 

Reforçar la façana amb materials aïllants no sols evitarà el problema del fred a l'hivern i la calor a l'estiu sinó que, a més, aconseguiràs reduir la contaminació acústica, especialment si vius en una gran ciutat o en un carrer molt transitat i amb molt de soroll.

Actuar en la façana de l'edifici, sobretot quan aquesta és antiga també aporta un component estètic, rejoveneix el seu aspecte i, a més, protegeix a l'edifici d'agents atmosfèrics externs que poden resultar agressius com el vent, la pluja, la pol·lució, etc. Finalment, aquesta reforma revaloritza el teu habitatge. 

Portes i finestres, solucions intel·ligents

Un gran percentatge de calor de l'interior del nostre habitatge s'escapa per les juntes de les portes i les finestres. El tipus de vidre i el marc de les finestres determinen la qualitat de l'aïllament. Els vidres de doble vidre són una bona opció per a evitar la pèrdua d'energia. 

El vidre laminat de control solar és un sistema de doble vidre de finestres d'alt rendiment que incorpora un recobriment invisible que deixa passar la llum del sol però reflecteix la seua energia calorífica. Així no has de renunciar a una bona il·luminació en el teu habitatge però, al mateix temps, aconsegueixes que dins d'ella es mantinga un clima agradable.

L'estiu, la millor època per a reformar

Hui dia existeixen ajudes i subvencions de l'Administració Pública per a millorar la qualitat de les façanes en els edificis i el seu envolupant tèrmica i adaptar-los a una nova filosofia social de responsabilitat amb el medi ambient. Ajuntaments i Comunitats Autònomes aposten per un aire a les ciutats més net i pur. 

L'ideal és realitzar aquest tipus de treball entre primavera i estiu. En primer lloc perquè molta gent es desplaça des del seu habitatge habitual a un segon habitatge o lloc de vacances pel que les obres no suposen una molèstia per a propietaris ni veïns. D'altra banda, els professionals treballen en l'exterior, en les façanes i amb les bastides, amb temperatures més agradables. Els treballs es realitzen de manera més ràpida i més eficient. 

Finalment, és una bon idea preparar la teua casa per a l'arribada de l'hivern i reforçar l'aïllament tèrmic per al moment en el qual comence a fer fred. És important ser previngut i estar preparat. Les urgències en qüestions de reformes i reparacions poden implicar al propietari una despesa extra. 

És fonamental que comptes amb els millors professionals per a les teues reformes, que t'assessoren sobre quin és la millor solució per a la teua llar, quins costos comporten aqueixes solucions i quants diners pots estalviar-te si les apliques. Aconseguir un ambient agradable en la teua llar en totes les èpoques de l'any és més fàcil del que imagines.

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías