logo

Actualitat Notícies

La fase 2 de la desescalada impulsa el consum

Amb el 70% de la població espanyola en la fase 2 de la desescalada des d'aquest passat dilluns, els espanyols posen de manifest la seua intenció d'augmentar la despesa que pensen realitzar en compres durant aquesta fase.

Aquesta qüestió i altres referents al comportament dels espanyols en la fase 2 de la desescalada, es recullen i analitzen en l'edició especial Covid-19 de l'Observatori Cetelem Estacional.

Concretament, el 31% dels espanyols declara que realitzarà una despesa que oscil·le entre els 300 i 500 euros, enfront del 16% que el va manifestar en la fase 1. El percentatge d'aquells que pensen gastar entre 500 i 1.000 euros es duplica, situant-se en un 12% d'esments enfront del 6% de la fase anterior.

El descens d'esments, amb una disminució de 24 punts percentuals respecte a la fase 1, el localitzem en aquells espanyols que manifesten la seua intenció de no superar els 300 euros de despesa.

Davant la possibilitat en la fase 2 de poder anar a centres comercials, només el 18% dels espanyols enquestats declara preferir acudir a aquesta tipologia de botiga. El 48% manifesta que la seua opció favorita són les botigues de proximitat. El 34% diu no tindre una preferència clara entre les dues opcions, sinó que acudeix a un canal o un altre en funció de la mena de producte o servei que vaja a comprar.

Quant als productes o serveis comprats en cadascun dels tipus de botiga, els espanyols manifesten la seua preferència per les botigues de barri o proximitat per als productes d'alimentació (70,6%), els productes de bellesa (38,9%) i moda i calçat (35,8%).

Les botigues situades en els centres comercials serà el lloc on els espanyols realitzaran més compres de moda i calçat (38%), productes de tèxtil esports (33%) i complements i decoració, amb un 28%.

Quant als béns i serveis més adquirits per aquests consumidors en les seues compres online o amb intenció de comprar, en primer lloc estan els viatges amb un 46% seguit per tecnologia/informàtica (41%); en tercer lloc, trobem els productes de *gaming amb un 35%.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías