logo

Actualitat Notícies

El 62% dels consumidors espanyols prefereixen els xicotets comerços

La pandèmia de coronavirus ha transformat de manera radical els hàbits i costums dels consumidors durant mesos. Una vegada que ha tornat la nova normalitat, els espanyols han tornat a rescatar vells costums, com la compra en xicotets comerços.

En concret, el 62% dels espanyols vol fer costat als xicotets negocis de la seua comunitat a recuperar-se de l'impacte de la quarantena, segons indica l'estudi realitzat pel proveïdor online de productes i serveis de màrqueting *Vistaprint. Per a això, els usuaris es decantaran per el “small shopping”.

Al seu torn, el 38% dels consumidors ha decidit que comprarà en aquesta mena d'establiments més que abans de la pandèmia. De fet, 1 de cada 4 ara està més prest a pagar una major quantitat per un producte o servei d'un xicotet negoci.

En aquest nou escenari entra en joc la proximitat, ja que un 51% dels consumidors assegura que caminarà més i conduirà menys que abans. Una vegada superat el confinament, 3 de cada 5 espanyols admeten que la pandèmia ha demostrat la importància dels xicotets negocis per a les comunitats locals. Per part seua, un 63% va estranyar el comprar en xicotets negocis de manera presencial durant la quarantena.

Entre els motius pels quals es prefereixen les compres en xicotets establiments, es destaca la interacció física amb el venedor, ja que 4 de cada 10 han estranyat el tracte cara a cara amb els propietaris dels negocis, alhora que un 35% es decanta per l'atenció personalitzada i presencial.

El Director de Customer, Simon Braier, ha explicat que “durant el confinament, més del 50% dels xicotets comerços van reinventar els seus negocis i es van duplicar els casos de venda de productes online en reacció al Covid-19. Per a intentar assentar les bases per a l'èxit en la seua recuperació després del confinament, els xicotets comerços s'han enfocat a complir totes les mesures sanitàries per a donar seguretat als seus clients; adaptant el seu model de negoci per a assumir els nous hàbits del consumidor”.

Així mateix, les marques han canviat les seues accions de màrqueting, convertint els articles impresos en un dels principals formats per a promocionar el seu negoci. No obstant això, els espanyols tenen les seues pròpies condicions a l'hora de tornar als xicotets comerços, i és que un 76% exigeix un límit en l'aforament de clients, mentre que just el mateix percentatge vol que se li atenga per persones amb màscares.

El canvi cap al comerç electrònic també és un al·licient a l'hora d'impulsar les compres en xicotets establiments. Amb aquesta idea naix la solució Goveo app, la qual ajuda a vendre online i atraure clients al punt de venda d'una forma, immediata, fàcil i a baix cost.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías