logo

Actualitat Notícies

Consum retira dos models de màscares per no justificar les seues propietats antivíriques

La Direcció General de Consum, pertanyent al Ministeri de Consum, ha notificat la retirada del mercat de dos models de màscares al no reunir les condicions adequades de protecció enfront del virus, informa l'organització de consumidors Facua.

Es tracta de les màscares higièniques Premium Disposable Face Mask model JL-1-CE i Disponsable Protective Mask de la marca Tonqchen Wexin Labor Protection, les quals «no justifiquen les seues propietats antivíriques i de filtració de bacteris que diuen posseir».

Segons l'organització, la primera recull en el seu envàs la capacitat de filtrar bacteris, però no el justifica, mentre que la segona fa referència a la seua propietat «Antivirus», sense que tampoc ho acrediten documentalment.

Des de Facua aconsellen que els usuaris que puguen disposar d'algunes d'aquestes màscares eviten usar-les i vagen a l'establiment on es van comprar per a procedir a la devolució d'aquestes.

D'altra banda, des de l'1 d'octubre no es podran comercialitzar les màscares del tipus KN95 a Espanya. Es tracta d'un híbrid entre les higièniques i les FFP2 i estan fabricades amb una mena de material que no compta amb una homologació Europea, però que van ser homologades a Espanya per l'escassetat de màscares en ple pic de la pandèmia.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías