logo

Actualitat Notícies

Consells per a estalviar aigua amb els electrodomèstics

Eres dels quals llava a mà els plats abans d'introduir-los en el rentavaixella? Quin programa selecciones en la llavadora quan vols llavar un parell de conjunts d'esport? A pesar que cada vegada som més conscients de la importància de cuidar el planeta i fomentar un consum sostenible dels recursos a la nostra disposició, continuem passant per alt alguns punts essencials.

Amb els teus electrodomèstics:

  • Adquireix productes amb etiquetatge energètic A+++. Els electrodomèstics vénen sempre acompanyats d'una etiqueta energètica avalada segons la normativa de la Unió Europea, sent la classificació A+++ la més eficient en consum d'aigua i energia. Dins de la classificació A+++, podem trobar electrodomèstics més eficients si aquesta etiqueta va acompanyada d'entre un -10% i un -30%, la qual cosa significa que com més gran siga el percentatge, més eficient serà l'electrodomèstic. Revisant les etiquetes energètiques, podràs triar quina llavadora comprar en funció del consum d'aigua i energia.
  • Realitza un manteniment periòdic dels teus electrodomèstics. És un aspecte fonamental amb la finalitat que el funcionament de l'aparell continue sent òptim. Normalment no optem per llegir el llibre d'instruccions, i  menys encara la part relativa als manteniments periòdics que han de realitzar-se en cadascun d'ells. En aquest sentit, la neteja del filtre del rentavaixella resulta clau per a evitar tamponaments i el posterior desborde d'agua.si el filtre no funciona correctament, s'activa la protecció anti-fugida d'alguns rentavaixelles, la qual cosa impedeix que el cicle de rentada finalitze correctament. Com a conseqüència, cal netejar el filtre i el conducte d'aigua, i repetir posteriorment el cicle de rentada.
  • Els plats, directes al rentavaixella. Esbandir els plats abans de ficar-los en el rentavaixella implica un consum mitjà de 47 litres d'aigua. Quasi tots els rentavaixelles hui dia ofereixen diferents programes i solucions de neteja per a evitar que l'usuari consumisca aigua i detergent de manera innecessària. Així, el consum d'aigua dels rentavaixelles *AutoDose de *Beko oscil·la entre els 9,5 litres i els 11 litres.
  • Per a evitar llavar a mà prèviament, bastaria amb llevar amb el tovalló o un cobert les restes de menjar de la vaixella i situar ordenadament cada olla, plat o cobert. A més, i depenent del grau de brutícia de la vaixella, es pot triar una rentada intensiva o optar pel programa de rentada i assecat Quick & Shine, de 58 minuts i característic dels rentavaixelles *Beko, el qual serveix per a vaixelles amb un nivell de brutícia baix.Adequa la càrrega de roba al programa de rentada. La bugada no sols ha de realitzar-se en funció del grau de brutícia de la roba o el color d'aquesta, sinó que també s'ha de parar atenció a el nivell màxim de càrrega de cada tipus de rentada.
  • Per exemple, si sou dos a casa i heu fet esport, pots posar a llavar les dues samarretes, el parell de calcetins i els dos pantalons, i utilitzar programes curts com el “Ràpid 14min” de Beko. Al no tindre un nivell de brutícia elevat, la roba només necessita eliminar la suor.  Aquest programa permet llavar fins a *2Kg de roba en tan sols 14 minuts. En aquest cas no faria falta posar un cicle de rentada completa, que sempre consumeix molta més aigua.

Per contra, si la nostra llavadora té una càrrega màxima de *8Kg, hem d'evitar sobrecarregar la màquina, ja que, si no, el resultat de rentada no serà eficient i les peces no es llavaran correctament.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías