logo

Actualitat Notícies

7 consells que et poden ajudar a crear l'hàbit de l'estalvi
7 consells que et poden ajudar a crear l'hàbit de l'estalvi

El Diari Oficial de la Generalitat publica aquest dilluns la resolució de la Conselleria de Sanitat per la qual s'acorda la tercera pròrroga de les mesures de prevenció enfront de la covid-19 fixades en el Consell Interterritorial de Sanitat, i a més es prioritza el consum en taula en hostaleria i restauració.

Les mesures que es prorroguen van ser acordades entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, tenen una duració de 21 dies naturals i l'objectiu és aconseguir un control suficient de la transmissió del virus que evite la necessitat d'imposar restriccions de gran impacte sobre la mobilitat de les persones.

La resolució exposa que, segons l'últim informe epidemiològic de la Conselleria, es continua apreciant l'impacte sobre el nombre de casos nous de les mesures adoptades, però "segueix sense observar-se un franc descens i el nombre de defuncions es manté", per la qual cosa és recomanable mantindre-les.

Les mesures que es prorroguen consisteixen, entre altres, en el tancament de locals d'oci nocturn, la garantia de la distància interpersonal en hostaleria i restauració, l'establiment d'horaris de tancament, la limitació del consum de tabac en la via pública quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal, o la recomanació de limitar les trobades socials a 10 persones com a màxim.

El període addicional de 21 dies naturals per a aquestes mesures començarà a comptar des de les 00.00 hores del 20 d'octubre, segons assenyala la resolució.

La Conselleria ha introduït a més en aquesta resolució que, en matèria d'hostaleria i restauració, s'assegurarà la distància física de seguretat de 1,5 metres entre les taules i que l'ocupació màxima serà de 10 persones per taula.

A més, es prioritzarà el consum en taula, encara que es podran habilitar zones de la barra -degudament senyalitzada- per al consum sempre que es puga garantir la distància física de seguretat de 1,5 metres entre clients o entre grups de clients d'un màxim de 4 persones.

Els establiments i serveis d'hostaleria i restauració hauran de tancar no més tard de les 01.00 hores, sense que puga permetre's l'accés de nous clients a partir de les mitjanit, hora a partir de la qual el consum en l'exterior dels locals es realitzarà exclusivament en l'espai delimitat i autoritzat per a les terrasses, asseguts en taules i complint els aforaments.

A més, no es permetrà el consum col·lectiu o en grup, de begudes al carrer o en espais públics (el denominat botelló) i es demana la col·laboració de les Forces i Cossos de Seguretat i de la Policia Local per a garantir la correcta execució de les mesures acordades en aquesta resolució. 

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías