logo

Actualitat Notícies

Terrasses en temps de coronavirus

A poc a poc anem eixint del confinament i comencem a compartir bons moments en bars, terrasses... clar que a vegades cal fer cues, o fins i tot pagar una mica més que abans. Molts usuaris es pregunten si és legal: sí, sempre que t'hagen avisat prèviament de les condicions.

Les fases de la desescalada van avançant, i ja es nota als carrers i els locals. Les terrasses són un dels llocs més demandats, un lloc ideal per a compartir un bon moment després de tant de confinament, però atents: també hi ha qui es queixa,, sobretot de les llargues esperes i d'haver de pagar suplements pel servei.

Cobrament de suplements: legal, si t'avisen

L'important és informar prèviament els usuaris i sol·licitar el seu consentiment. Amb les parts d'acord, és lícit que en bars i terrasses:

  • Cobren al client un suplement pel cost que suposa netejar o desinfectar la terrassa, encara que ha de ser un cost ajustat i proporcional, és a dir repartit entre qui ofereix el servei i qui el gaudeix.
  • Exigisquen un consum mínim per a poder asseure's a la terrassa, hi ha molta demanda, i l'oferta és més reduïda.
  • Establisquen un temps màxim de permanència a la terrassa.

Des d'OCU insistim: la clau està en el previ avís. Per això, si s'intenta cobrar al client sense haver-li informat d'això, podrà rebutjar-lo i denunciar-ho davant l'organisme de consum competent, ja siga municipal o autonòmic.

Terrasses sí, però no a costa del vianant

El que no és de cap manera legal és ampliar la superfície de la terrassa a costa de restar espai en la vorera als vianants. Si això t'afecta, pots denunciar-ho davant el teu Ajuntament

Denúncia els abusos de preus: t'escoltem

Notes alguna irregularitat? Et sembla que es disparen els preus de productes o serveis? Animem als ciutadans a informar de qualsevol abús de preus en relació amb la crisi del coronavirus a través del correu electrònic controldeprecios@ocu.org : en OCU t'escoltem, ho investigarem i donarem trasllat a les administracions competents.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías