logo

Actualitat Notícies

Tarjeta de prepagament: Evita fraus
Tarjeta de prepagament: Evita fraus

Evita fraus amb una prepagament

Les targetes prepagament, fàcils de contractar i recarregar, són una bona opció per a pagar compres i serveis online, sobretot perquè, limiten el risc de càrrecs fraudulents a la quantitat que s'haja carregat prèviament. Saps com funcionen i quins són els seus usos més adequats? T'ho expliquem.

Les targetes prepagament es van generalitzant i poden ser un bon complement per a les imprescindibles targetes de crèdit. En els últims temps han millorat molt, i no sols s'usen per a compres, sinó com qualsevol altra targeta: són admeses en molts establiments, permeten extraure diners en caixer gratis i el límit és el saldo que carregues prèviament.

Com funcionen?

Les targetes prepagament es carreguen amb l'import que desitges, normalment a càrrec d'altres targetes de crèdit o de dèbit: la quantitat que ingresses és el límit màxim de despesa. La targeta així carregada es pot usar per a pagar compres (online o físiques), serveis, però també per a traure diners en caixers.

Els diners es gestiona a través d'un compte de diners electrònics, online o mitjançant una app, però ja hi ha algunes fins i tot associen un compte amb número d'IBAN i permeten rebre i realitzar transferències, domiciliar rebuts, etc.

Els seus principals avantatges són:

  • Es converteixen en un mitjà de pagament adequat fins i tot sense tindre compte corrent.
  • Redueixen la possibilitat de ús fraudulent que, de produir-se, només es limitaria al saldo prepagat.

Per tot això, ens semblen una opció recomanable per a compres online, subscripcions o pagament de serveis per Internet i per a viatges, com un útil complement de la teua targeta de crèdit.

Quan usar una targeta prepagament?

En compres online. El millor és usar una targeta prepagament i recarregar-la amb el saldo precís per a les compres: d'ací no podrà passar cap càrrec fraudulent.

En pagaments de serveis online. Les targetes prepagament són molt útils per a pagar serveis i subscripcions que exigeixen una targeta a la qual passar els càrrecs (des de plataformes de jocs o de televisió en *streaming, a serveis de *carsharing, parquímetres, etc.). En recórrer a una prepagament la teua targeta de crèdit habitual no queda registrada i redueixes el risc de frau amb càrrecs no desitjats.

En viatges. Les targetes prepagament són la millor opció per a viatjar fora d'Espanya i per a comprar online en divises diferents a l'euro, perquè, a diferència del que succeeix amb les targetes de crèdit convencionals, les targetes prepagament no solen aplicar comissió per traure diners en caixers estrangers, ni comissions per canvi de divisa  (hi ha algunes, com *Revolut i *Monese Simple que sí que cobren  un percentatge del tipus de canvi en compres superiors a 1.000 i 2.000 euros respectivament). No obstant això, quasi totes les targetes de crèdit o dèbit cobraran entre un 4 i un 5% dels diners extrets en els caixers i fins a un 3% de l'import de les compres per canvi de divisa.

Targetes prepagament, quin triar?

Hem comparat diverses targetes prepagament revisant, entre altres coses, els seus costos i comissions: en Diners i Drets *nª 180 trobaràs els detalls de l'estudi.

Una targeta prepagament ens sembla una opció molt recomanable per a compres online en euros o en altres divises, per a pagar serveis de subscripció i per a comprar o traure diners del caixer en els teus viatges. Així i tot, sempre és necessari comptar amb una bona targeta de dèbit o crèdit, i usar-la bé per a evitar problemes.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías