logo

Actualitat Notícies

Què fer si es retarda la teua compra online?

Un dels efectes del confinament al qual ens ha obligat l'estat d'alarma per el coronavirus ha sigut l'increment de les compres online: s'han animat a fer les seues compres en Internet fins i tot els qui abans es mostraven reticents. En general, els usuaris solen estar satisfets amb aquesta mena de compres, com sabem pels nostres anteriors estudis... però també sabem que a vegades hi ha problemes, i que en aquesta anòmala situació provocada per la pandèmia s'han produït retards i hi ha hagut més queixes en alguns comerços.

És important que tingues clar quins són els teus drets en una compra per Internet, perquè també sàpies com actuar si t'estafen en una compra per Internet o com pots recuperar els teus diners en les compres online. 

La teua compra a casa abans de 30 dies 

Quan compres un producte online, el lliurament ha d'efectuar-se, a tot tardar, en els trenta dies següents al dia de la comanda, excepte si comprador i venedor van acordar una altra cosa.

En el cas que el producte que has encarregat no estiguera disponible, hauran d'informar-te d'aqueixa falta de disponibilitat perquè recuperes com més prompte millor els diners que haja abonat.

Si el producte no està disponible i el venedor no reembossa els diners, o es retarda indegudament en aqueixa devolució, el consumidor pot reclamar el doble de la suma deguda, a més d'una possible indemnització pels danys i perjudicis patits.

Com reclamar els teus diners?

Per tant, si l'empresa assumeix el compromís d'entregar el producte en una data determinada i no el compleix, el consumidor té dret a recuperar com més prompte millor els seus diners, i a més teòricament, a la indemnització de danys i perjudicis.

No t'ha arribat el que has comprat en el termini que t'havien dit? Hauràs d'esperar fins que es complisquen 30 dies. Si llavors no ho reps, has de reclamar la devolució dels diners. Si es retarden injustificadament en el reembossament, hauràs de reclamar la devolució dels diners sol·licitant el doble de la quantitat deguda.

En la reclamació hauràs d'afegir còpia de tots els documents que proven la compra: la confirmació de la comanda, les condicions de la compra, la factura, correus electrònics sol·licitant el reembossament…

No et convenç la compra? Tens 14 dies per a desistir

Des que t'arriba el producte, tens 14 dies naturals per a desistir de la compra, comunicant-lo al venedor, però sense necessitat de justificar el motiu de la devolució.

Has de retornar el producte en els 14 dies següents des del moment en què comuniques la decisió de retornar-lo.

Llevat que el producte estiga defectuós o hagen comés un error hauràs de córrer amb el cost de devolució (llevat que s'indique el contrari en la web). El venedor, per part seua, haurà de retornar l'import de la compra i les despeses d'enviament originals.

Hi ha algunes excepcions: no pots retornar productes personalitzats (una tassa amb la teua cara, per exemple), ni béns precintats pel seu propi format (un DVD) o objectes dels quals podrien derivar-se problemes d'higiene (roba interior).

Recorda que si el venedor no informa d'aquest dret en la seua pàgina web, el termini per a exercir aquest dret s'amplia dels 14 dies a 12 mesos.

Com evitar problemes en les compres online

  • Tria preferentment les botigues online amb un telèfon gratuït de contacte i adreça física a Espanya o a la Unió Europea. 
  • Evita compres fraudulentes en Internet:  fes les teues compres online solo en pàgines l'adreça web de les quals comence per https:// precedit d'un cadenat.
  • Per a previndre enganys i estafes en el pagament usa millor una targeta de crèdit, prepagament o associa el teu compte a una plataforma tipus PayPal.
  • Guarda una captura de la imatge del producte, amb el preu, les característiques… és una prova que et serà útil en cas de problemes.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías