logo

Actualitat Notícies

Portabilitat: si et vas, que no et cobren el mes complet

Si és el teu cas, estàs en el teu dret de sol·licitar una factura rectificada, com va fer un soci d'OCU al qual Movistar finalment li va retornar l'import cobrat de més.

Atent en demanar una portabilitat

Els problemes relacionats amb la telefonia estan entre els més habituals en l'Assessoria Jurídica d'OCU: ofertes que no es compleixen, problemes amb la portabilitat, falta de cobertura, reclamació de l'encaminador que ja ha sigut entregat, penalització per desistiment quan no correspon, etc.

Van cobrar el mes complet

El moment de canviar-se de companyia mitjançant una portabilitat (és a dir, mantenint el mateix número de telèfon) és un dels més delicats i sovint pot provocar problemes als usuaris. Així li va succeir a un dels nostres socis, que va sol·licitar la portabilitat de Movistar a una altra companyia el 18 d'octubre de 2018.

La portabilitat es va fer efectiva 2 dies hàbils després, com exigeix la llei: tenint en compte que estava el cap de setmana per mitjà, la portabilitat va culminar el dia 23, data en la qual la nova operadora li va començar a facturar. Fins ací tot correcte. El problema es va produir amb Movistar, perquè li va cobrar el període de facturació complet, que en el seu cas era del 18 d'octubre al 17 de novembre. El nostre soci va reclamar a través de la web de Movistar, però li van contestar per SMS que la factura era correcta.

L'Assessoria d'OCU va mediar en l'assumpte, amb idèntic resultat: Movistar ens va respondre que la tarifa d'aquest client no es prorratejava per dies en cas de portabilitat. Després de molt insistir, a l'abril de 2019 la companyia va acceptar *refacturar per a cobrar-li només pels 5 dies del període anteriors a la portabilitat. El nostre soci estava satisfet perquè era el que realment li corresponia pagar. Però encara va haver de tindre molta paciència, ja que la devolució en el compte bancari no es va fer efectiva fins a novembre de 2019.

Coneix els teus drets

  •     Si diràs adéu al teu operador telefònic, recorda quins són els teus drets:
  •     Si sol·licites una portabilitat, no has de donar-te de baixa.
  •     La baixa o la portabilitat ha de fer-se efectiva en dos dies hàbils.
  •     No han de cobrar-te el mes complet sinó la part proporcional.
  •     Si tens compromís de permanència i et vas, no han de cobrar-te tot l'import de penalització sinó la part proporcional.
  •     Si és l'empresa la que canvia les condicions, pots marxar-te sense pagar penalització per incompliment.

Consulta la noticia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías