logo

Actualitat Notícies

No t'ha retornat Hisenda? Haurà de pagar-te interessos

Si la teua passada declaració de l'IRPF et va eixir "a retornar" però encara no t'han pagat el que et correspon, no sols hauran d'abonar-te els teus diners, sinó pagar-te els interessos de demora. Pot ser que no siga molts diners, però és teu i te'l deuen: t'expliquem quins passos has de donar perquè t'ho retornen.

Rebràs interessos de demora

L'Agència Tributària havia realitzat, a 28 de desembre de l'any passat, el 97% de les devolucions corresponents a la Campanya de la Renda 2018, de tal forma que més de tretze milions i mig de declarants havien obtingut ja la seua devolució de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). Si tu eres del 3% restant, és a dir, et va eixir la declaració "a retornar" però encara no has vist els teus diners, no sols hauran d'abonar-te'l, sinó que hauran de pagar-te interessos de demora: siga molt o poc, és els teus diners, i et correspon.

No t'han retornat l'IRPF?

L'Agència Estatal d'Administració Tributària tenia sis mesos de termini per a ordenar les devolucions de les declaracions de la renda de 2018 a favor dels contribuents: és a dir, havia de fer-ho fins a 2 de gener de 2020.

Una vegada passat aqueix termini, si encara no t'han retornat els diners (i el retard no és per causes imputables al contribuent), tens dret al fet que Hisenda et pague els interessos de demora des del 3 de gener fins hui en què s'ordene la devolució. No necessites reclamar-ho: hauran d'incrementar automàticament el que et deuen amb l'import de l'interés de demora, que per a 2020 és del 3,75%.  

Què has de fer?

1. Consultar l'estat de la teua declaració en la web de l'Agència Tributària. Pots fer-ho:

  • Usant el teu Cl@vepin
  • Amb certificat o DNI electrònic
  • O indicant, a més de les teues dades d'identificació, el número de referència de l'esborrany o de les dades fiscals.

2. Comprovar que Hisenda no t'ha fet una paral·lela ni existeix cap deute pendent amb l'Administració.

3. Si no hi ha motiu perquè no t'hagen retornat, sol·licita de nou la devolució a la qual tens dret, amb aquest escrit de sol·licitud de devolució.

4. Una vegada t'hagen retornat els teus diners, rebràs una notificació d'Hisenda amb els interessos que et corresponen.

Consulta la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías