logo

Actualitat Notícies

Llista de màscares que Consum ha retirat del mercat

Màscares quirúrgiques

Des que començara la pandèmia, són moltes les mesures que s'han implantat al país per a tractar de frenar els contagis, entre elles, l'obligació de portar màscara en tots els espais públics. 

Les màscares KN95 es deixaran de vendre a partir d'octubre encara que es podran continuar utilitzant

D'aquesta manera, la màscara s'ha tornat un element fonamental en totes les cases i, a pesar que el seu ús ja està generalitzat, continuen sorgint dubtes sobre quin és la més convenient i, de la mateixa manera, la Xarxa d'Aletes del Ministeri de Consum continua actualitzant la llista de quins són aquelles màscares retirades del mercat degut a les seues característiques.

Aquest és el llistat de les 10 màscares que Consum ha retirat del mercat pel fet que no compleixen la normativa de filtrat o per altres motius detallats a continuació: 

  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ, marca LANXIANG, ref. ÉS 906: el seu material filtrant té una penetració superior a la permesa per a una màscara tipus FFP2.
  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ BUTTERFLY TYPE, marca MOLOVEN, model MY002, tipus KN95: el seu material filtrant té una penetració superior a la permesa per a una màscara tipus FFP2. 
  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ, marca FEK FUERKANG, tipus K95/FFP2, lot 20200315: el material filtrant té una penetració superior a la permesa per a una màscara tipus FFP2. 
  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ, marca ELIT, tipus FFP3/KN95, model ELIT *RESPIRATOR EB09.049: el seu material filtrant té una penetració superior a la permesa per a una màscara tipus FFP2.
  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ FFP2 EN ENVÀS VERD, marca *GARRY *GALAXY, ref. 20200324 201201: no compleix la normativa de filtrat, per la qual cosa hi ha risc de contaminació quan la persona que utilitza la màscara creu que està protegida.
  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ, marca PURVIGOR, tipus KN95/FFP2, lot 20200316: tampoc compleix amb la normativa de filtrat, per la qual cosa es va dur a terme la recuperació del producte.
  • MÀSCARA DE PROTECCIÓ, marca INUAN, tipus KN95, ref. 200301: es va dur a terme la seua recuperació perquè el seu material filtrant té una penetració superior a la permesa per a una màscara tipus FFP2.
  • MÀSCARA HIGIÈNICA "DISPOSABLE PROTECTIVE MASK", marca TONQCHEN WENXIN LABOR PROTECTION, 50 pcs: en el seu envàs figura "Antivirus" però no justifica documentalment aquesta propietat.
  • MÀSCARA HIGIÈNICA INFANTIL "KIDS MASK", marca YCK, d'un sol ús, 3 capes, 50 uniu.: igual que l'anterior, en l'envàs figura "Antivirus" però no justifica documentalment aquesta propietat.
  • MÀSCARA HIGIÈNICA "PREMIUM ISPOSABLE ACE MASK", sense marca, model JL-1- CE MASKS INSIDE:  aquesta màscara té elements propis d'un EPI, com el marcatge CE, però no està justificat documentalment. A més, en el seu envàs figura que pot filtrar bacteris, però no justifica documentalment aquesta propietat.

D'aquesta manera, quan s'adquirisca una màscara en el mercat cal *comproblar que en l'etiquetatge es mostre la garantia de que compleix les normatives i requisits que exigeixen les autoritats sanitàries. 

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías