logo

Actualitat Notícies

Les rebaixes: El abans i el després

Guardar els adorns de Nadal i penjar els cartells rojos que anuncien descomptes. És la tònica que segueixen cada any els comerciants en revestir els aparadors de la nit del 6 al matí del 7 de gener. Aquest dimarts ha arrancat una campanya de rebaixes d'hivern en la qual la botiga física baralla per sobreviure enmig de l'auge del comerç electrònic que tant d'espai li guanya. «La campanya es desenvolupa oficialment de l'1 de gener al 31 de desembre, hi ha descomptes tots els dies», subratlla a ABC José María Seijas, president de la Federació Gallega de Comerç.

La línia que separava al període de rebaixes de la resta de l'any s'ha difuminat amb la consagració d'altres campanyes com el Divendres Negre, el Cybermonday o el Dia del Solter, que ajuden a diversificar les compres. «Els consumidors ja no tenen la necessitat d'esperar a gener o juny, això es va acabar per als comerciants i per als clients» —apunta *Seijas, i afig— «les rebaixes ja no són el que eren».

Els gallecs gastaran una mitjana inferior a 100 euros durant les rebaixes, segons les estimacions de la Federació Gallega, «entre 80 i 90 euros per persona», matisa el president. A més, apunta que des de la Confederació Gallega de Comerç s'espera que els primers dies de la campanya siguen els de major afluència i que es preveu un increment d'un 2% en la facturació dels comerços respecte a les rebaixes de l'hivern anterior. Per sectors, el tèxtil, el calçat i els productes electrònics continuen sent els més beneficiats pels descomptes aquesta temporada.

La transformació en el sector comercial que ha ajudat a pujar la venda electrònica repercuteix també en aquesta campanya de rebaixes. Segons les xifres que maneja la Federació, les vendes per Internet han augmentat un 28% en l'últim any, «sobretot —detalla Seijas— en els sectors de viatges, oci i espectacles». Quant als hàbits dels consumidors, «les compres impulsives desapareixen perquè les economies familiars tampoc són pròsperes. El client pensa en el que necessita i va a tir fix», declara el president de la Federació Gallega de Comerç.
Per capritx o necessitat

Però eixint al carrer, els consumidors s'enfrontaven aquest matí a les compres amb diferents pulsions. D'una banda, estan els qui aprofiten aquests dies per a comprar els articles que necessiten amb més urgència, com *Gina Balboa, que diu esperar sempre a les rebaixes. «De moment m'he gastat 103 euros, comprant sol el que necessite». «Amb les possibilitats que hi ha ara, repartiment més les compres. Encara així, si ho necessite i n'hi ha, ho compre. Gastaré uns 200 euros», compte una altra clienta.

Amb tot, els capritxos dels consumidors són també un aliat més de les rebaixes. «Compre més aviat per capritx. Em gaste sobre 100 euros, encara que la majoria ho acabe retornant i em quede amb dues o tres coses», afirma Uxía *Seoane. «El que necessite ho compre directament, per als capritxos que tinc al cap espere a les rebaixes. Tinc 20 o 30 euros de pressupost», diu Estefanía González.

Potser enterrar les nadales del fil musical per la típica música electrònica d'altes revolucions que ressona en aquests establiments siga ja l'única essència que mantinga aquesta campanya d'hivern en un moment en què, a causa dels canvis en els hàbits dels consumidors, les rebaixes no tornaran a ser el que eren.

Consulta la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías