logo

Actualitat Notícies

Les companyies aèries no respecten als usuaris

Continuen pressionant per a obligar a acceptar el bo

Les organitzacions de consumidors europees denuncien davant la Comissió Europea les males pràctiques de  les aerolínies, que segueixen sense proporcionar la informació correcta, actuant de manera enganyosa o insistint perquè els viatgers acceptin un bo en comptes de reemborsar-los els seus diners.

Onze associacions de consumidors membres de *BEUC (l'Organització de Consumidors Europea), OCU entre elles, han denunciat davant la Comissió Europea les pràctiques deslleials de les aerolínies i demanen una recerca sobre aquest tema. 

Les companyies no respecten als viatgers

Des del començament de la crisi del coronavirus, en OCU hem rebut milers de reclamacions contra les companyies aèries i plataformes de venda de bitllets. Ryanair lidera el nombre de queixes (més de 3.100),  seguida de Vueling i Ibèria, amb més 2.000 queixes en OCU, però no són les úniques. El  motiu d'aquestes reclamacions són les males pràctiques de les companyies. En concret, les pràctiques de les aerolínies que susciten més queixes dels usuaris en aquest moment són:

  • L'obligar a acceptar bons en lloc de retornar-los els seus diners en cas de vols cancel·lats.
  • No donar informació als viatgers sobre el seu dret al reemborsament.
  • I, en general, proporcionar informació enganyosa als consumidors sobre els seus drets.

Companyies denunciades per les seves males pràctiques

És cert que la pandèmia suposa un gran desafiament per al sector dels viatges, però és inadmissible proporcionar informació incorrecta i enganyar als consumidors sobre els seus drets. Això està succeint amb algunes de les aerolínies més grans d'Europa, que no han reemborsat als passatgers de manera rutinària i no han ofert als viatgers afectats una informació clara i completa sobre els seus drets. Per això, des d'OCU ens sumem a la denúncia de *BEUC, que es dirigeix contra Aegean, Air France, EasyJet, KLM, Norwegian, Ryanair, TAP Portugal i Transavia.

Les pràctiques denunciades són una clara violació del Reglament de drets dels passatgers aeris de la Unió Europea, que estableix que les aerolínies han d'informar els consumidors sobre els seus drets en cas de cancel·lació de vols i donar als passatgers l'opció d'un reemborsament monetari, quan es donin circumstàncies extraordinàries com és el cas d'aquesta pandèmia. Per això les organitzacions de consumidors europees demanem que s'investiguin aquestes pràctiques i obliguin les aerolínies a complir amb la normativa de la Unió Europea sobre drets dels passatgers i els consumidors.

Consulta la notícia original *AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías