logo

Actualitat Notícies

Les associacions de consumidors reclamen al Govern màscares a 16 cèntims i gratuïtes per a persones vulnerables

Facua-Consumidors en Acció s'ha dirigit al ministre de Sanitat, Salvador Illa, al de Consum, Alberto Garzón, i al vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, per a demanar la baixada urgent dels preus màxims de les màscares i la seua gratuïtat per als consumidors vulnerables.

L'associació entén que, donat el seu ús obligatori, haurien de tindre preus pròxims al cost de producció, assequibles per als usuaris i ser gratuïtes per a consumidors econòmicament desfavorits.

Recorda que a l'abril el Govern va indicar en un document que el cost de les màscares quirúrgiques podia estar en 16 cèntims la unitat. No obstant això, assenyala que aquest preu pot ser una estimació a l'alça, ja que ha tingut coneixement que alguns fabricants, "abans de la pandèmia de Covid-19, estaven venent aquest producte a proveïdors a 3 cèntims cada unitat imposats inclosos".

Aquesta reclamació s'uneix a la campanya per a rebaixar l'IVA de les màscares. S'emporta diversos dies recollint signatures en la plataforma Change.org, a iniciativa d'un farmacèutic d'un poble de Granada, i està dirigida a el Ministeri de Sanitat.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías