logo

Actualitat Notícies

És perillós usar l'aire condicionat pel coronavirus?

La pandèmia de coronavirus segueix entre nosaltres, obligant-nos a adaptar hàbits i adoptar canvis. Molts es pregunten què passarà amb l'aire condicionat aquest estiu, Es pot usar?, és perillós?, podem contagiar-nos de la COVID-19 per l'aire condicionat?, cal realitzar un manteniment especial en la instal·lació? , em poden instal·lar un aparell nou?, quina és la millor marca d'aire condicionat?, quant costa un *split d'aire? Troba resposta als teus dubtes,

Amb l'arribada de la calor comença l'ús dels aparells d'aire condicionat en les llars que disposen d'ells. Molts consumidors s'estan plantejant si el coronavirus pot afectar la seguretat de l'aire condicionat. Es pot posar l'aire condicionat en temps de coronavirus? Pot afectar la nostra salut?

Ventilar, el millor
Per higiene i per seguretat, siga com siga la temperatura, i independentment que uses o no aire condicionat, és fonamental ventilar bé l'habitatge.

 • Assegura't d'obrir les finestres durant almenys 5 minuts als matins o en les hores de menys calor.
 • És important que l'aire de l'habitatge es renove amb regularitat.
 • Posa en pràctica els trucs de tota la vida per a refrescar la casa sense necessitat d'usar l'aire condicionat.
 • Cuida la temperatura: no es tracta de passar fred, sinó de tindre una sensació de confort.
 • Com usar l'aire condicionat en temps de coronavirus
 • Els sistemes d'aire condicionat poden continuar utilitzant-se però s'han de tindre en compte les diferències tecnològiques que hi ha en els diferents tipus de sistemes per a saber quines precaucions s'han de prendre.

Instal·lacions d'aire condicionat centralitzades i amb conductes
Aquest tipus d'instal·lació és més comuna en edificis comercials i de serveis.

 • En aquests casos, l'aire es captura des de l'exterior, després es refreda i, a partir d'ací, circula pels conductes per tot l'edifici. A vegades, per a estalviar energia, es fa una recirculació de l'aire entre espais, però això, en l'actual situació, és preferible no fer-ho: per a previndre el contagi de la Covid-19 l'ideal és que tot l'aire que circula en els edificis provinga de l'exterior.
 • També han d'augmentar-se les taxes de flux i els períodes de ventilació temporals, perquè hi haja una major renovació de l'aire dins dels espais.
 • Instal·lacions d'aire condicionat amb dispositius Split o Multi-split
 • Aquestes són les instal·lacions domèstiques més habituals per a ús individual de cada llar.

En aquests aparells no hi ha entrada d'aire des de l'exterior cap a l'interior de la casa i tampoc hi ha recirculació d'aire entre els espais (més enllà de la ventilació natural). Per tant, no hi ha major risc de contaminació des de l'exterior en usar l'aire condicionat.

El problema és que, per si mateix, aquest tipus d'aparell no garanteix la renovació d'aire necessària: per això es recomana obrir finestres i portes amb freqüència durant el dia, per períodes de 5 a 10 minuts. Per tant, pots usar la teua unitat d'aire condicionat i continuar garantint el confort de la teua llar sense majors riscos per a la salut.

Es pot instal·lar un sistema d'aire condicionat?
A l'inici de l'estat d'alarma, principalment a causa de l'Ordre *SND/340/2020, no era clar si podien realitzar-se noves instal·lacions de sistemes d'aire condicionat en llocs habitats, però el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme ha aclarit amb l'Ordre SND/385/2020, de 2 de maig que és possible instal·lar aire condicionat, sempre que les instal·lacions no impliquen una reforma integral de l'habitatge, siga possible aïllar les peces on treballaran els instal·ladors dels habitants de l'habitatge, i s'utilitzen les mesures de protecció per a garantir la seguretat tant de l'instal·lador com dels usuaris de la instal·lació.

Com ha de ser una instal·lació segura enfront del Covid-19

 • L'instal·lador mantinga la distància de seguretat, entre un i dos metres, intentant que dins de l'habitació on s'estiga fent el treball hi haja el menor nombre de persones possible.
 • Una vegada realitzada la instal·lació el recomanable és que siga el propi instal·lador qui desinfecte l'equip d'aire condicionat instal·lat, així com el comandament a distància.
 • Ja fora de l'habitatge, l'instal·lador haurà de desinfectar tot el material en un lloc net i segur, i preparar el kit de protecció per a la seua següent visita. D'aquesta manera es garantirà la seguretat tant de l'instal·lador com dels usuaris de la instal·lació.
 • També es poden realitzar activitats d'inspecció, manteniment i revisió d'instal·lacions domèstiques d'aire condicionat.
 • aire

Quina és la millor marca d'aire condicionat?
Estàs pensant a comprar i instal·lar un aparell d'aire condicionat? Cerques el millor? Vols saber quant val un split d'aire condicionat? Tant si busques un *split com un aire condicionat *inverter, et recomanem que no vages a cegues: localitza els millors en el nostre comparador, i mira on podràs comprar-los al millor preu.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías