logo

Actualitat Notícies

Els sis consells de EFPA Espanya per a cuidar l'estalvi a l'estiu

VALÈNCIA (VP). A pesar que enguany ens plantegem l'estiu d'una forma molt diferent, amb plans alternatius per a gaudir del descans amb la màxima seguretat, la majoria dels espanyols ja està organitzant els seus plans per a desconnectar de l'entorn diari, després d'un any de dur treball amb unes circumstàncies excepcionals per el confinament provocat per la covid-19.

L'arribada de les vacances no ha de suposar un parèntesi en la planificació de les nostres finances personals. El departament d'Educació Financera de *EFPA España ha elaborat un document que recull algunes claus per a evitar gastar més del compte durant el període estival i per a afrontar la volta al treball sense sobresalts, en matèria financera.

1) Elabora un pressupost específic per a les vacances i cenyeix-te a ell
Encara que enguany ha sigut una tasca més complexa per la incertesa que comportava la situació sanitària i econòmica, la planificació de les vacances és una de les claus per a gaudir d'uns dies sense preocupacions. Realitzar un pressupost realista, ajustat a la nostra capacitat econòmica, pot estalviar nombrosos maldecaps a l'hora d'afrontar els costos estiuencs. Més enllà de les despeses fixes en partides com el transport, allotjament o la manutenció diària, és convenient incloure una partida en el pressupost per a una altra mena de despeses. L'estiu pot ser un moment propici per a donar-se un capritx, recordant sempre una regla bàsica: cap despesa fora del pressupost.

2) Evita endeutar-te per a poder anar-te de vacances, especialment amb préstecs ràpids
Resulta fonamental traçar un pla d'estalvi amb una certa antelació per a evitar que les despeses derivades de les vacances no desquadren els nostres comptes particulars. A més, és important evitar endeutar-se durant les vacances i avaluar bé si val la pena sol·licitar un préstec ràpid, que comporten uns interessos molt elevats.

3) Vés amb compte amb les targetes de crèdit i evita el seu ús abusiu per a pagar a terminis. És convenient evitar, en la mesura que siga possible, l'ús excessiu de targetes de crèdit per a ajornar diferents pagaments. Si la quantitat de càrrecs és molt elevada, podrà comportar el pagament d'altes sumes, en concepte d'interessos, que elevaran de forma molt abrupta les nostres despeses vacacionals. En cas de realitzar alguna contractació, és fonamental revisar bé les condicions. D'altra banda, les targetes de descomptes que promocionen tant bancs com empreses, amb la finalitat de *fidelizar als seus clients a través de descomptes, poden ser molt útils per a optimitzar les despeses estivals. Bon exemple és el carburant, una despesa que s'eleva durant aquests mesos. Però, en tot cas, és important llegir les condicions i la lletra xicoteta d'aquests productes.  

4) Acudeix als comparadors per a aconseguir millors preus en els teus transports i estades
Encara que puga resultar una activitat tediosa, val la pena dedicar una mica d'esforç a la comparació de preus en agències, hotels i transports, sempre prestant especial atenció a les condicions amagades en la lletra xicoteta. Cal estar atent als horaris, condicions de cancel·lació, etc. Sol ser útil llegir els comentaris i opinions d'altres usuaris que hagen utilitzat aquests serveis.

5) Si a l'estiu et venç algun producte financer o segur, deixa'l resolt abans de *irteTras les vacances es multipliquen els productes 'ganxo' la finalitat del qual és ajudar davant la falta de liquiditat. Existeixen nombroses opcions de préstecs al consum o altres fonts de finançament. En cas de recórrer a elles, és recomanable realitzar un exercici de comparació i cerca d'informació. D'igual manera, és fonamental revisar les condicions dels productes financers, per si estan supeditats a algun tipus de canvi en les condicions. Davant totes aquestes situacions, el millor és deixar-ho resolt abans de les vacances. L'assessorament professional és sempre el millor aliat per a buidar dubtes.

6) A la volta repassa la teua planificació financera i prepara el final d'any amb el teu assessor financer. Coincidint amb la volta a la rutina diària, és un bon moment per a acudir a l'entitat de confiança i sol·licitar una cita amb un assessor financer qualificat que resolga tots els dubtes sobre els productes financers més adequats, préstecs, hipoteques, estalvi per a la jubilació, tenint en compte la previsió de despeses i ingressos per al següent exercici.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías