logo

Actualitat Notícies

Aquestes són les prioritats del consumidor en temps de pandèmia

El preu, comprar tot en el mateix lloc i la seguretat encapçalen les preferències, però no són els únics factors, segons un estudi de *Aecoc *Shopperview.

Una clienta amb màscara comprant en un supermercat

Davant el temor a el coronavirus, els compradors prevalen aspectes com la rapidesa en la compra, la senyalització clara de preus i ofertes, la higiene o el compromís amb el medi ambient. I és que, en aquests moments de pandèmia, la compra ara és diferent: es planifica més, es visiten menys establiments i es busca una compra més bàsica. Així ho indica un estudi de *Aecoc *Shopperview, realitzat en col·laboració amb *40dB i Grup *OM.

Segons aquesta anàlisi, el 56,6% dels consumidors reconeix sentir por pel virus i la possibilitat de contagi en els comerços i que són especialment valorats tots els aspectes referents a l'eficiència i la higiene en l'experiència de compra.

Respecte a les prioritats el 80,6% dels enquestats assenyala "trobar bons preus", seguida de "comprar tot en el mateix lloc" i "compra segura enfront de la Covid-19"”, aspectes citats per dos de cada tres. Molt més arrere queden altres factors com la proximitat al domicili, gaudir d'una experiència de compra amena (només un de cada tres, quan abans de la pandèmia era una de les prioritats) o trobar novetats.

ALTRES FACTORS IMPORTANTS

El coronavirus ha motivat així una nova preocupació per la higiene i la prevenció en els comerços i l'estudi mostra el suport majoritari a mesures sanitàries com l'ús obligatori de màscara i gel o els controls d'aforament. Però igualment els clients incideixen a valorar altres aspectes de l'equipament comercial.

Especialment important és l'exigència de bona desinfecció dels carros de compra, que per al 75% d'usuaris és un factor essencial a l'hora de triar l'establiment

Especialment important és l'exigència de bona desinfecció dels carros de compra, que per al 75% d'usuaris és un factor essencial a l'hora de triar l'establiment on compra ara. El 74,6% demana també diferenciar els carros usats dels higienitzats.

Un altre aspecte relacionat amb la seguretat és la preocupació per la rapidesa en la compra. Així, als clients donen especial importància a la cartelleria i la senyalització i el 71,5% ressalta l'ordre i les indicacions clares en els lineals com a elements a l'hora de triar establiment comercial. També demanen que els productes estiguen ben ordenats en les prestatgeries (63,2%), que s'identifique fàcilment el preu (62,2%) i que se senyalitzen clarament les promocions (52,3%).

L'aspecte de guanyar temps es reforça també amb la petició del 42% de compradors d'un carro de fàcil maneig i amb bona mobilitat.

UNA COMPRA DIFERENT

Diferents indicadors demostren que ara el consumidor planteja noves demandes als establiments com comunicar bé promocions o fer-li descobrir novetats.

Un aspecte especialment important és que el 39% dels compradors reconeix que ha empitjorat la situació econòmica en la seua llar i el 62% assegura que en els pròxims mesos atendrà més els preus i promocions per a controlar les despeses. Com a exemple, pràcticament el 96% reconeix que es fixa molt més ara en la cartelleria promocional: el 36% més que en estudis anteriors.

També el 76,9% d'usuaris valora la senyalització per a trobar els productes que cerca i el 36% indica que ara es fixa més en els cartells per a localitzar productes.

Un de cada quatre consumidors assenyala que busca informació de productes ecològics o de proximitat

D'altra banda, en la nova compra continua guanyant importància la preocupació pel medi ambient i el compromís social. Un de cada quatre consumidors assenyala que busca informació de productes ecològics o de proximitat. Es demanda també en els lineals informació sobre l'origen del producte (44,6%) o els ingredients (un 42,5%, que s'eleva al 55% entre els majors de 65 anys).

El 46,7% dels consumidors afirma que a partir d'ara comprarà més producte a granel, en lloc d'envasament, en considerar-ho més sostenible i pràctic. I al mateix temps es demana reforçar les mesures de seguretat, per exemple amb pantalles de metacrilat en els taulells de venda assistida (62,5%).

De la mateixa manera, el 60,3% dels compradors considera important que l'establiment comunique amb cartelleria les accions que realitza sobre sostenibilitat i el 57,8% les de compromís social, altres dos aspectes de valoració creixent.

Consulta la notícia original AQUI

 

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías