Actualitat Notícies

El nou perfil de consumidor dedica més temps a realitzar la compra i busca ofertes i productes més barats
El nou perfil de consumidor dedica més temps a realitzar la compra i busca ofertes i productes més barats

La pandèmia ha canviat els hàbits de compra dels espanyols i han anat donant pas a un nou perfil de consumidor. Actualment, gairebé un de cada dos espanyols (45%) afirma mirar ara més les ofertes que abans de la pandèmia, segons es desprèn de l'informe ‘Entenent al Nou Shopper Post-Covid’, elaborat per la consultora The Retail Factory que analitza l'evolució del comportament dels compradors espanyols des del començament de la crisi sanitària fins al final de la tercera ona.

Les decisions de compra dels espanyols es basen, sobretot, en les recomanacions d'amics i familiars (41%), fullets i catàlegs (39%) i la publicitat en televisió (33%), segons un estudi de The Retail Factory.

En concret, la recerca assenyala que, a més de buscar més ofertes, el 28% compra ara productes més barats i un de cada quatre espanyols (25%) dedica més temps a les compres de la llar. Així mateix, el 16% cerca innovar en el procés de compra.

MITJANS MASSIUS I DIGITALS

D'altra banda, encara que el 50% de les decisions es prenen en el mateix punt de compra, els punts de trobada previs són cada vegada més rellevants. En aquest sentit, l'informe confirma que els mitjans massius continuen sent els que més influeixen en li nou perfil de consumidor a l'hora de triar un producte (80%), encara que els mitjans digitals tenen cada vegada una major influència (73%).

Respecte als mitjans massius, quatre de cada deu espanyols (41%) assenyalen seguir les recomanacions d'amics i familiars com a principal font d'informació a l'hora de prendre una decisió de compra, seguits pels fullets i catàlegs (39%), la publicitat en televisió (33%) i la publicitat en el punt de venda (24%).

Per part seva, en els mitjans digitals es produeix un empat entre les opinions i ressenyes en línia, i les pàgines webs de les marques, totes dues triades pel 24% de la població. En tercer i quart lloc es dóna un empat entre els anuncis en Google i els comentaris en Instagram, tots dos amb el 18%. En cinquè lloc, amb un 13%, estan els vídeos en línia de producte.

ELS PRODUCTES FRESCOS, PRINCIPAL MOTIU PER A ANAR A LA COMPRA

El principal motiu que porta als espanyols a anar a la compra és l'adquisició de productes frescos, assenyalat per tres de cada quatre espanyols (75%), molt per davant de les següents categories, que són els lactis (29%), congelats (20%), alimentació seca (13%) i perfumeria i higiene (7%). Els frescos es consoliden així com el principal motor de compra al nostre país. De fet, gairebé un de cada quatre espanyols (24%) afirma que ara compra més frescos que abans, i el 2% adquireix més productes de producció sostenible.

A nivell general, la cistella de la compra postCovid a Espanya està formada per frescos (95%), lactis (71%), alimentació seca (67%), congelats (58%) i begudes sense alcohol (45%), que suposen el Top 5 de categories. No obstant això, l'estudi detecta diferències en les categories comprades en funció de les compres en botiga física i en línia.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías