logo

Actualitat Notícies

El 67% dels consumidors opta ja per productes de quilòmetre zero

Segons l'Estudi Wave X – Remix Culture, realitzat pel Grup IPG Mediabrands entre 56.398 consumidors de 81 països, els productes ecològics han deixat de ser un nínxol de mercat i són cada vegada més demandats per un consumidor que fuig de l'artificial.

El consumidor ha canviat, està vivint una revolució en el que a alimentació sostenible es refereix. Però que, sobretot, té molt clar el que vol. Hui dia les marques han de donar resposta a les necessitats d'un comprador conscient que no sols busca menjar sa, sinó que vol que allò que tria vinga d'una producció responsable i responga a un comportament ètic concorde als seus valors.

L'informe Wave X - Remix Culture, realitzat pel Grup IPG Mediabrands –estudi en el qual han participat 56.398 consumidors, de 81 països i que representen un univers de 1.730 milions d'usuaris a tot el món-, analitza les tendències culturals que mobilitzen als consumidors. Una d'elles és Resist, que fa referència a com els consumidors lluiten cada dia més per les seues creences i valors, sent la sostenibilitat un dels principals pilars; des de l'ecologia a la conscienciació social.

Estem en un moment de canvi on es redefineixen els valors, els factors de creació de la identitat canvien i apareixen noves tendències culturals. En aquest context estratègic emmarquem la nova realitat alimentària.  Ens trobem davant un consumidor que està cada vegada més conscienciat amb aqueixa sostenibilitat i vol integrar-la en la seua vida a través de l'alimentació. Per això, incrementa cada vegada més la seua ingesta Eco, Bio, Sostenible…

Els productes ecològics deixen de ser nínxol de mercat -una cosa habitual fins ara- per a convertir-se en elecció clau d'un consumidor que fuig de l'artificial. Posa en valor aspectes soci ambientals que considera claus, com la reducció de l'ús de plàstics, la producció de proximitat… Apostant per una indústria més controlada i regulada.

Productes sense petjada

El debat es desplaça del sa/insà o natural/artificial, a una reflexió més profunda dels agents implicats en el procés: la sostenibilitat i l'ètica en tota la cadena de producció.  Ja no sols s'exigeixen companyies responsables, es demanden productes amb valors. Cobrant gran importància l'origen i els processos d'obtenció i elaboració.

“ECO, BIO i Natural” no és una moda passatgera

La incertesa davant les conseqüències dels aliments transgènics, la penalització als ingredients artificials, l'increment d'al·lèrgies i intoleràncies, les dificultats digestives… són algunes de les principals inquietuds d'aquest consumidor conscient i sostenible.

La preocupació per portar una dieta sana sosté, ha produït un creixement continuat de les vendes de productes Eco & Bio (+8,*4pp des de 2013), a l'una que augmenta la reticència a consumir additius artificials i un excés de carn roja (-35% en l'últim any).

En els pròxims 3 anys, el 23% dels consumidors incrementarà el seu consum de productes eco vegetals, mentre que el 13% incrementarà el consum de productes eco no frescos.

Com és el nou consumidor?

La societat actual es troba davant un consumidor que ha canviat, que ha evolucionat feia on ell i els seus valors volien. Un consumidor *hiper informat i molt més preocupat per la qualitat del que consumeix.

És menys impulsiu, més reflexiu i conscient, sap més del que li interessa i li concedeix major importància als ingredients i components de qualitat. Li dóna major importància a la qualitat que a la quantitat. De fet, prefereix fer compres més xicotetes, però de forma més habitual, asseveren des del citat informe.

Busca marques que s'identifiquen amb els seus valors. El 61% d'aquests consumidors considera que les marques tenen un *roll important en el bé social. Però cada vegada són menys crèduls, desconfien i són més crítics amb la informació que els envolta. Es tracta d'un consumidor molt analític i no es creu tots els missatges de marques i empreses que li arriben. “Davant aquest nou consumidor més conscienciat i que demanda més transparència, devem, ara més que mai, treballar propostes de valor en les quals les marques mostren coherència entre el que comuniquen i el que són, donant suport a valors i causes rellevants per als consumidors” afirma Mapi Merchante, Analytics, Insights & Strategy Director de IPG Mediabrands.

Consulta la notícia original AQUI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías