logo

Actualitat Notícies

El 39% dels consumidors no té pensat gastar res en les rebaixes d'esti

Les rebaixes enguany seran excepcionals. La incipient crisi econòmica provocada per la pandèmia de coronavirus tindrà un important impacte en elles. Segons una enquesta de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) realitzada a 1.027 persones, el 39% dels consumidors no té pensat gastar res en les rebaixes d'estiu.

Per contra, un 2% està disposat a destinar més diners que l'any passat. El 44% dels consumidors gastarà més o menys el mateix i el 53%, menys. A més, el 61% dels consumidors que sí que pensa comprar en rebaixes gastarà de mitjana 129€.

Per edats, els consumidors d'entre 40 i 59 anys seran els que més diners dediquen, 147€, seguits dels d'entre 60 i 74 que gastaran 113€. Finalment, el més joves, els compresos entre 25 i 39, són els que menys gastaran amb un total de 103,61€.

Entre les recomanacions que ofereix OCU per a aprofitar el període de rebaixes es troben les següents: 

1. Fer llistes i evitar les compres compulsives. 

2. Conéixer la normativa. Els productes han d'haver format part de l'oferta habitual de l'establiment durant almenys un mes i la seua qualitat no pot ser diferent a la que tenien abans d'estar rebaixats.

3. En rebaixes només canvia el preu, no les garanties. El servei postvenda i l'aplicació de les garanties són iguals durant les rebaixes que en la resta de l'any.

4. Condicions especials en rebaixes. La normativa ho permet, però obliga al fet que aqueixes condicions estiguen indicades en un lloc visible.

5. Si no estàs satisfet, reclama. És important conservar el tiquet o factura. 

6. Enguany en rebaixes amb seguretat. Les circumstàncies han obligat a reduir l'aforament dels establiments i establir noves regles per a garantir la salut i seguretat dels consumidors.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías