logo

Actualitat Notícies

Dubtes sobre si l'absorció de CaixaBank a Bankia beneficiarà o perjudicarà els consumidors

Des de FACUA alerten que la concentració bancària limita l'oferta i la competència

La absorció que ha fet CaixaBank de Bankia pot perjudicar greument el consumidor segons revela FACUA, l'ONG que porta més de 40 anys defensant els drets dels consumidors. El principal problema que detecten des de l'associació és que la concentració bancària suposa un risc evident per a l'usuari. Ja que, en monopolitzar  el negoci, es limita l'oferta i les opcions per a comparar, negociar i contractar amb altres entitats. Desapareix d'aquesta manera la competitivitat, Indispensable perquè els preus estiguen més regulats, alguna cosa que sempre afavoreix al consumidor.

Augment de comissions

L'absorció bancària acaba perjudicant els consumidors, que pateixen l'augment de comissions pels serveis bancaris de les entitats. Alguna cosa que en el cas de CaixaBank ja estava sent abusiu, ja que l'entitat cobra 240 euros anuals als quals no depositen la seua nòmina o tinguen més serveis contractats. A més, la fusió podria fer desaparéixer nombroses oficines, amb la conseqüent pèrdua de milers d'ocupacions i la deterioració de la ja minvada atenció al consumidor, que durant els últims anys ha patit el tancament de molts aquests locals

Privatització

La compra de Bankia per CaixaBank suposa a efectes pràctics la privatització d'un banc públic, ja que, fins ara, l'Estat tenia un 61,8% de participació en Bankia el que li permetia el control de l'entitat. Alguna cosa que ara perdrà, ja que es quedarà amb un 15% de les accions de CaixaBank. A més FACUA alerta del perill de l'existència d'entitats bancàries de gran grandària, perquè la fallida d'una entitat d'aquest tipus pot posar de debò perille el sistema bancari i l'economia del país. En provocar una fallida generalitzada i obligar a una nova injecció de diners públics. Tal com va succeir amb els 24.000 milions d'euros que Bankia va rebre del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i que encara no ha retornat.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías