Actualitat Notícies

Diferències entre préstecs personals, al consum i ràpids que has de conéixer
Diferències entre préstecs personals, al consum i ràpids que has de conéixer

Per a afrontar despeses inesperades o realitzar compres extres moltes persones opten per demanar crèdits al banc però existeixen diferents tipus que és important comprendre per a prendre bones decisions.

  • Quins són els requisits per a sol·licitar un préstec personal?
  • Préstecs al consum, com funcionen i quins tipus existeixen en el mercat?
  • Els préstecs més fàcils d'aconseguir: fins sense presentar nòmina o aval

Préstecs personals, al consum o ràpids.

Quan hem de comprar un cotxe o per a demanar una hipoteca algunes persones opten per demanar un crèdit al banc. Aquests préstecs solen ser habituals poder adquirir un immoble o realitzar una obra però existeixen moltes altres situacions per a sol·licitar-los.

La majoria té uns requisits, per la qual cosa la pròpia entitat ha de valorar la capacitat econòmica del sol·licitant per a poder concedir-li aquest préstec. Per això solen sol·licitar-se avals o garanties que podrà retornar-se.

En general, les persones més joves solen tindre dificultats perquè els concedisquen uns certs crèdits a causa de la seua falta d'ingressos estables o de solvència econòmica.

Per a conéixer la diferència entre cadascun dels préstecs disponibles cal valorar tant els requisits com a què es destinarà aquests diners, per la qual cosa abordarem aquests tres tipus.

Préstecs personals

Se solen relacionar amb el finançament de viatges, estudis o compres concretes. El client pot rebre una quantitat, entre 1.000 i 90.000 euros, de diners per part de l'entitat i se li associaran uns interessos de devolució.

Normalment els pagaments es realitzaran de manera periòdica en un temps concret, que sol establir-se en un màxim de 15 anys. A més, el contracte inclourà el tipus d'interés concret aplicat, entre el 5 i el 10%.

A grans trets, aquests préstecs no exigeixen uns requisits especials i els bancs es fixarà en la capacitat de solvència del sol·licitant. Per tant, moltes vegades demanaran la teua última nòmina i altres dades sobre el patrimoni o les teues despeses.

Un altre aspecte a tindre en compte és que la garantia és personal, per la qual cosa no se sol·licitarà un aval a recórrer en situacions d'incompliment, i la persona respondrà davant el deute amb els seus béns presents i futurs.

Préstecs al consum

Aquests crèdits són un tipus de préstec personal marcat pel destí dels diners, com per exemple la compra d'un cotxe, d'electrodomèstics per a la llar o contractació d'un servei.

De fet, el Banc d'Espanya presenta uns certs requisits i és que l'import ha de ser superior a 200 euros i inferior a 75.000 euros. És per això, que quedarien fora els crèdits hipotecaris.

El contracte d'aquesta mena de crèdits ha d'incloure tota la informació sobre les condicions, quotes, terminis i interessos, que normalment són del 0 al 15%. Generalment el client disposarà de fins a 10 anys per a retornar-lo.

Préstecs ràpids

Encara que aquests crèdits o *minicréditos poden ser els més convenients davant despeses imprevistes, existeixen uns certs riscos amb motiu dels seus tipus d'interés. A més, no estan regulats ni supervisats pel Banc d'Espanya pel que el client ha de tindre més cura en sol·licitar-los.

El procés, com indiquen és ràpid, per la qual cosa per a agilitar la concessió se simplificaran les anàlisis del risc dels clients i augmentant els rendiments a retornar. En concret poden anar del 15 al 20% d'interés.

Aquests préstecs són els que menys diners atorguen, ja que van de 600 a 10.000 euros i el termini per a retornar-lo és de fins a 10 anys, depenent del client i les condicions acordades.

El major perill és l'efecte 'bola de neu', és a dir, que les persones encadenen crèdits un darrere l'altre per la seua facilitat d'accés i acaben amb problemes d'impagament.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías