logo

Actualitat Notícies

Compte amb el phishing a Amazon: Ofertes fraudulentes de serveis a 2 euros

Un mòbil o una consola per 2 euros? Una subscripció completa a un servei de televisió de pagament per 2 euros? Sembla mentida… perquè ho és: la Oficina de Seguretat de l'Internauta avisa d'una nova campanya de phishing en la qual se suplanta la identitat de Amazon. No piques.

Amazon és en aquesta ocasió la més visible, però no l'única víctima d'aquesta nova campanya de phishing, amb correus electrònics que suplanten altres empreses o serveis ( des de plataformes multimèdia a plataformes multimarca o pàgines de marques de cotxes, de tecnologia, esportives…).

El sistema és sempre el mateix: a l'usuari li arriba un correu electrònic que dirigeix a una pàgina web fraudulenta, que fingeix ser la real, i on s'ofereix o ven el producte o servei per una quantitat ridícula. A canvi demanen dades personals i fins i tot la targeta de crèdit: és un nou parany dels ciberdelinqüents.

Un any de Amazon Prevalga per 2 euros?

T'ha arribat un correu electrònic oferint una subscripció per 2 euros?

 • Segons informen des de OSI, encara que use el logotip del servei oficial, el correu en qüestió té molts dels elements que poden portar a sospitar que estem davant un cas d'engany:

 • El correu electrònic fraudulent s'envia amb el assumpte  “Hola [adreça de destinatari], OBTINDRE UNA UN ANY SUBSCRIPCIÓ NOMÉS PER A €2.”, encara que pot ser un altre subject similar.

 • Es dirigeix a l'usuari utilitzant l'adreça de correu electrònic en comptes del seu nom o cognoms.
 • Si et fixes en l'adreça des de la qual s'envien els correus no és un domine que pertanga al servei.
 • El contingut mostra grollers errors d'ortografia i redacció, típics d'aquests correus fraudulents.
 • En el cos del missatge es convida a l'usuari a completar un qüestionari a canvi d'una subscripció al servei per una quantitat de 2 euros.
 • En fer clic en l'enllaç, arribem a una pàgina web que fingeix ser oficial, on es convida a l'usuari a completar una enquesta relacionada amb l'experiència de compra en Amazon, però on els errors de redacció continuen sent presents.
 • Com hem indicat en moltes ocasions, d'entrada el millor és desconfiar d'aquesta mena de missatges, que sovint són fraudulents: no piques l'ham del phishing.

Com actuar si caus en el parany

Si has rebut un correu electrònic fraudulent, com aquest de *Amazon, has fet clic en l'enllaç i en la pàgina falsa has facilitat les dades de la teua targeta de crèdit, posa't en contacte com més prompte millor amb la teua entitat bancària: informa de l'engany perquè prenguen mesures abans que siga massa vesprada.

Estigyues alerta per a evitar fraus

Hui és Amazon, però demà  pot ser qualsevol altra marca, o el teu banc, o un organisme oficial… els ciber delinqüents recorren a tota mena de enganys . No baixes la guàrdia enfront del phishing.

 • No et fies dels correus electrònics desconeguts que no hages sol·licitat. No els contestes, no faces clic en els enllaços i millor, elimina'ls de la teua bústia.
 • Tingues sempre actualitzat el sistema operatiu i l'antivirus del teu dispositiu.
 • No facilites les teues dades personals o bancàries en qualsevol pàgina. Fes-ho només en pàgines segures, i després d'haver llegit els avisos legals i de privacitat.
 • Desconfia sistemàticament de promocions i ofertes online que exigisquen que emplenes informació personal.
 • Si accediràs a un servei des de la seua aplicació, revisa que tens instal·lada la versió oficial. 
 • Segueix els consells d'OCU per a navegar amb seguretat, sense comprometre les teues dades ni els teus diners.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías