logo

Actualitat Notícies

COM ÉS EL CONSUMIDOR POST-CONFINAMENT?

Els compradors han aprofitat l'oportunitat que els ha proporcionat el confinament per a adoptar nous hàbits de compra. La situació excepcional que hem viscut arran del Covid-19 ha accelerat algunes tendències que ja es venien anunciant des de fa anys en el sector *retail. Entre aquestes destaquen la digitalització de les botigues, la *omnicanalidad i la unificació de l'experiència del client.

Per a conèixer més detalladament com ha canviat el consumidor i quines lliçons poden extreure d'això els marketers per a acostar-se al seu consumidor i fidelizarle, Splio ha publicat una infografia detallada sobre la transformació del consumidor durant el confinament. Amb moltes dades i xifres de valor, com que 8 de cada 10 consumidors diuen que les mesures aplicades s'han convertit en un factor clau a l'hora de decidir en quines botigues fan la compra, aquesta infografia fa una anàlisi pre i post-confinament del comportament del consumidor en referència als dispositius, els canals de compra, l'actitud en botiga, la fidelitat i els mètodes de pagament.

I és que la pregunta que sorgeix en aquests moments en conèixer aquestes dades és: quines són les noves prioritats que han de tenir els marketers per a adaptar-se més i millor a aquesta nova realitat, incrementar la confiança del consumidor després del confinament i executar els seus plans de màrqueting? Perquè haurien de girar entorn de 3 eixos principals:

CRM POST-CONFINAMENT

Prioritzar el coneixement del client per a recobrar la seva confiança. Això es pot aconseguir a través de l'ús de la segmentació i la personalització. I és que, cal no oblidar que l'èxit de les campanyes radica en l'anàlisi i ús d'indicadors clau, com la freqüència de compra i la cistella mitjana.

OMNICANAL POST-CONFINAMENT

Ha de respondre als nous hàbits dels consumidors. Algunes opcions que prometen agradar al comprador són: clic&collect, devolució de productes a través de qualsevol canal (encara que no sigui el mateix que es va utilitzar per a comprar l'article en qüestió), relació personalitzada i en temps real amb la marca, etc.

FIDELITAT POST-CONFINAMENT

Recompensa el engagement perquè, encara que un programa de fidelitat té com a objectiu la recompra, el engagement també influeix en aquesta decisió. Les interaccions socials, CRM i web es converteixen en nous punts a tenir en compte en un programa de fidelització.

Consulta la notícia original AQUI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías