logo

Actualitat Notícies

Consells per a circular segur aquest estiu

Un cotxe en bon estat t'ajudarà a previndre problemes en les teues vacances. Una posada a punt del cotxe en el taller seria l'ideal. Si no, almenys, revisa el nivell de l'oli i dels pneumàtics en la gasolinera. I no t'oblides emplenar el depòsit de refrigerant de el aire condicionat.

Si sals de vacances i viatjaràs amb cotxe, dedica una mica de temps a la seua posada a punt: milloraràs la seua seguretat i tots eixirem guanyant. Et recordem els punts clau perquè el teu viatge en carretera transcórrega sense incidències.

Com tindre sempre el teu cotxe a punt i segur

 • Assegura't  que el cotxe està al dia quant a revisions de manteniment. Si no ho està, acudeix a un taller. Si vols estalviar, tria preferiblement de barri o multimarca, els oficials solen ser més cars.
 • Comprova el bon funcionament de el aire condicionat. Un habitacle a 35 °C pot ser tan perillós com beure diverses canyes: amb la calor el conductor deixa de percebre una de cada cinc senyals.
 • El dia abans d'eixir de viatge, veu a la gasolinera i revisa la pressió de els pneumàtics. Aquest és un important factor de seguretat. Una pressió excessiva perjudica l'adherència dels pneumàtics; si està baixa pot desestabilitzar l'automòbil.
 • Aprofita que estàs en la gasolinera per a verificar el nivell de l'oli del motor. Convé portar sempre una llanda en el maleter: comprova que la que tens està indicada per al teu model de cotxe.
 • Una última ullada. Portes la roda de recanvi en condicions, les eines necessàries, el jupetí, els triangles d'advertiment...?

Conductor i passatgers en forma

 • Recorda, una màquina en bones condicions necessita un conductor que també ho estiga. No begues si et vas posar al volant i no consumisques menjars abundants ni rics en greixos abans de conduir. Una digestió pesada, combinada amb la calor de l'estiu, incrementa perillosament la sensació de somnolència.
 • Procura parar i descansar cada dues hores de conducció. Et vindrà bé descansar i estirar les cames. Si et sents fatigat, cerca el moment i el lloc adequat per a tirar una becaina.
 • Si viatges amb xiquets, cerciora't que porten el seient de seguretat que necessiten. Ja saps les cadires de cotxe són imprescindibles.
 • Portes a la teua mascota en el cotxe? Assegura't que va en bones condicions: mira com portar al gos en el cotxe perquè el viatge siga confortable i segur per a tots els ocupants,
 • Prepara la ruta abans d'eixir. Seria convenient que identificares possibles incidències en la teua ruta. Dóna una ullada al mapa de punts conflictius en carretera que de la DGT.
 • Estalvia en gasolina. Quan planifiques el camí usa el nostre comparador per a trobar les gasolineres més barates de la teua ruta.
   

La tecnologia que ens ajuda al volant

 • Si tens un gps, col·loca'l en un lloc que no et dificulte la visió durant la conducció. 
 • Utilitza alguna de les aplicacions gratuïtes que informen sobre l'estat del trànsit. És una informació útil que no estaria de més tindre-la a mà durant el viatge per a estar previnguts.

Els millors pneumàtics

Quan revises l'estat dels teus pneumàtics potser necessites canviar-los: recorda que un bon pneumàtic és garantia de seguretat i d'estalvi de combustible. Tria el millor pneumàtic segons les mesures que necessites el teu cotxe.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías