logo

Actualitat Notícies

Atenció amb les estafes: L'engany de la falsa crida de Microsoft

Compte amb les estafes: L'engany de la falsa crida de Microsoft

Et toca un tècnic de Microsoft? Atenció

Els ciberdelincuentes no desisteixen de la seua obstinació d'accedir als teus dispositius i a les teues dades i, a través d'ells, fer-se amb els teus diners. Està tornant a cobrar força un engany denunciat temps arrere: el del fals tècnic de Microsoft.

Truquen al teu telèfon fix i, sorpresa! A l'altre costat de la línia el teu interlocutor, en un mal espanyol o directament en anglés, diu que et crida del servei tècnic de Microsoft o de Windows.

Si li deixes continuar parlant, et contarà que és un tècnic de Microsoft i que s'està posant en contacte amb tu perquè han detectat que tens un greu problema en l'ordinador (o en un altre dispositiu), i et donarà instruccions sobre com resoldre l'assumpte.

T'explicaran amb molta xerrameca tècnica el greu problema i t'indicaran que per a solucionar-lo has de permetre la instal·lació d'un programa d'accés remot: t'enviaran un enllaç en el qual has d'entrar. No piques: és un engany que no té una altra finalitat que aconseguir accés al teu ordinador.

Que no entren en el teu ordinador

Si fas clic en aqueix enllaç, acabes de donar-li accés al teu ordinador… i a partir d'ací, poden fer el que vulguen: robar claus, dades o demanar-te diners per la suposada reparació…

Com expliquen en la Oficina de Seguretat de l'Internauta, *dejartes accedir als teus dispositius té unes serioses conseqüències   

Tota la nostra informació (documents, fotos, vídeos…) queda exposada, és accessible i poden sostraure-la: entren en el teu ordinador i tenen accés a les teues dades i a tota la teua vida.

Si emmagatzemem les contrasenyes d'accés a les xarxes socials o correu electrònic podrien accedir i realitzar accions en el nostre nom sense consentiment.

Amb les teues dades d'accés a la banca online o les dades d'una targeta podrien provocar un mal econòmic.

Poden “segrestar” l'ordinador, un fals suport pot bloquejar l'equip instal·lant un *malware per a posteriorment sol·licitar el “pagament del rescat”.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías