Actualitat Notícies

Aquestes són les deduccions autonòmiques per covid-19 de la Renda 2020-2021
Aquestes són les deduccions autonòmiques per covid-19 de la Renda 2020-2021

Amb motiu de les circumstàncies econòmiques i socials tan especials que ha deixat la pandèmia i el perjudici que ha pogut suposar per a determinats sectors, algunes comunitats autònomes han apostat per introduir en el camp de les deduccions xicotets beneficis per als contribuents si es donen una sèrie de condicionants.

Es tracta d'una de les novetats per a la Campanya de 2020, encara que no s'ha donat en tots els territoris. Només unes comunitats han decidit introduir aquests canvis que afecten *principamente a l'exercici de 2020, amb algunes excepcions que també apliquen per a 2021. Són les que es resumeixen a continuació.

Andalusia

La regió contempla una deducció del 15% de les quantitats donades al Servei Andalús de Salut "sempre que es destinen al finançament de programes de despesa o actuacions que tinguen per objecte la lluita contra l'avanç del covid-19". El límit de la deducció serà de 500 euros, tant en declaració individual, com en conjunta.

Astúries

Aquesta comunitat disposa d'una deducció per als sectors especialment afectats per la pandèmia apta per als contribuents (indispensable que no hagen mort abans del 31 de desembre de 2020) que hagen integrat en la base imposable general l'import corresponent a les ajudes rebudes en aquest concepte. La quantia de la deducció s'obtindrà aplicant el tipus mitjà de gravamen de la base imposable general que corresponga a aqueixa ajuda o subvenció.

Catalunya

La comunitat ha informat de l'establiment d'una deducció per a aquells treballadors obligats a declarar per estar en un *Erte i tindre doble pagador. Així, permetrà als contribuents deduir-se "la diferència entre la quota íntegra catalana i la quota íntegra estatal, sempre que aquesta diferència siga positiva" per a eliminar la *desigualdas amb la resta de ciutadans que, per no tindre doble pagador, no tenen una penalització extra.

Comunitat Valenciana

La regió té un mecanisme similar pel qual permet deduccions del tipus mitjà de gravamen autonòmic sobre les ajudes o subvencions atorgades per la comunitat per a afectats per *Erte i per reduccions de jornada per conciliació familiar a causa del coronavirus.

A més, contempla deduccions d'entre el 20 i el 25% en la quota íntegra autonòmica per a les quantitats donades a entitats (ací el llistat) per a investigació, tractaments i despeses derivades del covid-19.
La Rioja

Aquesta comunitat ha establit una deducció del 15% en les quantitats pagades per a la cura d'ascendents o descendents afectats per covid-19, ja siga per positius o per quarantena, i amb un límit de 300 euros per contribuent, que d'acreditar la realització d'una activitat per compte propi o alié i l'acreditació d'una persona amb relació laboral i alta en la Seguretat Social.

Biscaia

La província basca, amb potestat per a establir deduccions, ha llançat dues deduccions arran de la pandèmia:

-Deducció per obres de renovació en l'habitatge habitual: el 10% de les quantitats pagades (límit de 15.000 euros) des del 6 de maig al 31 de desembre de 2021 en habitatges d'almenys 10 anys d'antiguitat i pressupostos d'almenys 3.000 euros.

-Deducció per a l'impuls de la digitalització del comerç local: el 10% de les quantitats pagades per a introduir eines de digitalització en els procesos de comercialització i venda, amb un límit de 300 euros i aplicable en 2020 i 2021.

Consulta la notícia original ACI

Level AA conformance,
		            W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías